3 מתכונים משביעים לדיאטה

טיפ לדיאטה בחורף: מרק!

את הטיפ הזה גיליתי שוב כשעבדתי עם מישהי בשבוע שעבר:
מכירה את האגדה הזו שבכל חורף עולים במשקל?
אז זהו, שלא חייבים!
 

דיאטת חלבונים עם קטניות מאפשרת תחושת שובע

מה שעוזר לנו לשבוע הם בעיקר חלבונים.
פחמימות ריקות, כמו קמח לבן, סוכר לבן ואורז לבן – מתפרקות מהר מאוד, ומשאירות מהר מאוד שוב בתחושת רעב.
פחמימות מלאות, או דגנים מלאים כמו קמח מלא, אורז מלא, כוסמת, וכד' מתפרקות יותר לאט, אבל עדיין –
חלבונים מתפרקים הכי לאט, או במלים אחרות – משאירים אותנו בתחושת שובע לטווח הארוך ביותר, וחלבונים בריאים יש בשפע בקטניות.
 
מרקי קטניות, ובעיקר בחורף, הם האהובים עלי ביותר, משום שהם לא רק משביעים ומזינים, הם גם מחממים, קל ומהיר להכין אותם, הם צבעוניים ויפהפיים, וכולם אוהבים אותם (:
הנה 3 רעיונות:
 

מרק אפונה משודרג לחורף

הוא אחד המרקים היותר 'כבדים', והוא משביע מאוד!
אם תוסיפי לו פריכיות אורז מלא יש לך כאן ארוחה גדולה, מזינה ומשביעה, המכילה חלבון מלא, בכלום קלוריות.
 

דאל - מרק עדשים כתומות

לקראת הצהרים כל הרחובות בדרום הודו מתמלאים בשלטי מדרכות הנושאים את הכתובת 'MEALS'. למעשה, מדובר בטאלי – מנה, או יותר נכון ארוחה שכבר הספיקה לחדור מזמן לארץ. מדובר ב מספר מנות של תבשילי ירקות, המוגשים ליד ערימת ענק של אורז – במשך מספר חודשים שהייתי בדרום הודו רק פעם אחת הצלחתי לסיים את האורז שהוגש לי. והפרס למי שמצליחה – מנה נוספת...
מנות הירקות משתנות, כמובן, ממסעדה למסעדה. אבל בכל טאלי, תמיד! יש אורז, כמובן, ודאל – מקור הקטניות העיקרי לדרום הודו הצמחונית/טבעונית ברובה הכמעט מוחלט.
אפשר להכין את הדאל כתבשיל סמיך, ואפשר להשאיר קצת מים, ולאכול אותו כמרק. יש לי חברה שככ אוהבת דאל שהיא אוכלת אותו לארוחת בוקר, צהרים וערב. יש ימים שאני מבינה אותה (:
 

אחרון חביב וזריז – מרק מיסו מפולי סויה

מרק מיסו עשוי מפולי סויה מותססים – הצורה הבריאה ביותר לאכול סויה.
כפית מתוך השקית, אפשר להוסיף טיפה אצות וואקאמה, ויש לך ארוחת 10 או ארוחת 4 משביעה.
אם זה במקום קפה – יצא לך פעמיים כי טוב (:
 
©מיכל רון, פברואר 2014

הצהרה: מיכל רון איננה רופאה, תזונאית, דיאטנית או נטורפתית, ושירותי היעוץ והליווי מתבססים על ידע אישי ונסיון מצטבר. יש לראות את הכתוב באתר זה כהמלצה בלבד, ובשום אופן אין לראות בו תחליף לטיפול מסוג כלשהו.